Aanbod oldtimers groeit, hoe zit het met de oldtimerverzekering?

De belastingmaatregelen van de overheid hebben oldtimer-eigenaren niet vrolijk gemaakt. Door de hogere kosten die een oldtimer vanaf het komende jaar met zich mee gaat brengen doen veel hobbyisten hun geliefde auto de deur uit. Jammer! Maar voor anderen weer een kans; het aanbod in oldtimers stijgt namelijk fors. Als je erover aan het nadenken bent er eentje aan te schaffen, hoe zit het dan met de verzekering?

Een oldtimerverzekering werkt anders dan een autoverzekering. Omdat de oldtimer al flink wat jaren oud is, is de dagwaarde normaal gesproken ook een stuk lager. Dat betekent dat de auto (meestal) niet een allrisk verzekering waard is. Dat betekent ook dat de premie van een oldtimerverzekering een stuk lager ligt dan die van een reguliere autoverzekering.

Deze kostenbesparing staat dan weer tegenover de hogere belasting die er betaalt moet gaan worden voor jonge oldtimers, maar het zal nog altijd interessanter zijn dan een nieuwe auto rijden – en wie wordt er niet blij van een mooie auto die al jarenlang in tact is?

Om nog meer te besparen op een oldtimerverzekering kun je deze vergelijken bij meerdere aanbieders, en eventueel in de wintermaanden schorsen – waarbij het vaak mogelijk is om de verzekering ook tijdelijk stop te zetten.