Autoverzekering elektrische auto, wat is er belangrijk?

We zien ze steeds meer in het Nederlandse straatbeeld, de elektrische auto. En met de opkomst van deze voertuigen moeten ook verzekeraars de nodige aanpassingen doen; ze moeten immers een aanbieding hebben voor de rijders van deze elektrische auto’s. Hoe zit het op dit moment met de autoverzekering voor een elektrische auto, en wat is er belangrijk om te weten?

Premie autoverzekering elektrische auto

Allereerst nemen we een kijkje naar de premies van de autoverzekeringen die beschikbaar zijn voor elektrische auto’s. Daarbij valt op dat deze in de regel (nog) wat duurder zijn dan normale autoverzekeringen. Dat komt vooral door het verschil in de aanschafprijs; elektrische auto’s zijn nu eenmaal duurder, doordat er gewerkt wordt met onderdelen die kostbaarder zijn. Dat heeft vooral betrekking op de accu’s van een elektrische auto – die erg duur zijn om te maken, en dus ook duur zijn bij vervanging.

Een autoverzekering voor een elektrische auto is daardoor vaak wat duurder, zeker bij een allrisk verzekering. Een WA verzekering heeft dit probleem minder, omdat hier schade aan de eigen auto niet verzekerd is. Uiteraard is het belangrijk om daarbij stil te staan voordat u ervoor kiest om géén allrisk verzekering voor uw elektrische auto te nemen.

Elektrische auto een normale autoverzekering?

Een autoverzekering voor een elektrische auto verschilt eigenlijk niet van een ‘normale’ autoverzekering. De voorwaarden zijn in de meeste gevallen gelijk, en ook de dekking wordt op een zelfde manier opgebouwd. Het verschil zit hem dus vaak in de prijs – daarom is het goed om zelf een vergelijking te doen. Kies uw merk en model, en als u een keuze hebt gemaakt op basis van prijs, zorg er dan voor dat u goed alles voorwaarden doorneemt.

Autoverzekering elektrische auto vergelijken >