De oldtimerverzekering: een korte introductie

Een oldtimerverzekering is een verzekering die u afsluit om eventuele schade die u met uw oldtimer veroorzaakt bij andere voertuigen te laten vergoeden of mogelijke schade aan uw eigen auto te laten dekken. De verzekering wordt ook wel een klassiekerverzekering genoemd en is enkel beschikbaar voor auto’s die officieel door verzekeringsmaatschappijen als oldtimers worden beschouwd. Laten we de verzekering even van dichtbij bekijken!

Sommige verzekeringsmaatschappijen hanteren hiervoor de eis dat een auto minimaal 15 jaar of ouder moet zijn, maar er zijn ook verzekeringsmaatschappijen die de grens van 25 jaar of ouder hanteren. Wilt u meer weten over de oldtimerverzekering en het afsluiten van deze bijzondere verzekering? Lees dan in dit artikel meer informatie over de verzekering voor oldtimers.

De verschillende varianten van de oldtimerverzekering

Net zoals bij de standaard autoverzekering, kent de oldtimerverzekering drie varianten. De drie varianten van de oldtimerverzekering, zijn de volgende:

1. De WA oldtimerverzekering: de WA oldtimerverzekering wordt ook wel Wettelijke Aansprakelijkheid oldtimerverzekering genoemd en vergoed alleen de schade die u met uw oldtimer bij anderen veroorzaakt. Als autobezitter bent u altijd verplicht om in ieder geval een WA verzekering af te sluiten, ook voor uw oldtimer.

2. De WA + beperkt casco verzekering: de WA + beperkt casco verzekering vergoedt schade die u met uw oldtimer bij anderen veroorzaakt, maar vergoedt ook een deel van de schade die u aan uw eigen oldtimer kunt krijgen. Denk hierbij aan schade door brand, diefstal, ruitbreuk en/of storm.

3. De WA + volledig casco verzekering: deze verzekering wordt ook wel de allrisk oldtimer verzekering genoemd. Sluit u deze verzekering af, dan wordt de schade aan andere voertuigen en de schade aan uw eigen voertuig vergoedt door de verzekeringsmaatschappij.

Afhankelijk van uw wensen en budget, kiest u een verzekering die bij u en uw oldtimer past.

Het afsluiten van een oldtimerverzekering

U kunt de oldtimerverzekering voor uw auto eenvoudig online afsluiten. Wilt u de beste verzekering afsluiten voor uw kostbare oldtimer, dan is het belangrijk om niet direct de eerste verzekering af te sluiten die u tegenkomt. Vergelijkt u diverse verzekeringen met elkaar, dan vindt u namelijk eenvoudig de verzekering die het beste bij u en uw oldtimer past. Daar komt nog bij dat u op deze manier ook de goedkoopste verzekering vindt, zodat u nooit te veel maandelijkse premie voor uw oldtimerverzekering betaalt.

U kunt oldtimerverzekeringen eenvoudig vergelijken door een vergelijkingstool voor oldtimerverzekering vergelijken te gebruiken. U geeft in de tool aan naar wat voor verzekering u op zoek bent, u bekijkt de verzekeringen die aan uw eisen voldoen en kiest de beste verzekering voor uw oldtimer.