oldtimer kopen

Een oldtimer kopen: hoe zit het met de verzekeringen?

Ben je van plan om een oldtimer te gaan kopen? Leuk! Het is een hobby waar veel mannen alleen maar van kunnen dromen, maar er is ook een grote groep die de stap daadwerkelijk zet; een oldtimer voor de deur! Of dat nu een auto wordt die je enkel in een zonnig weekend gaat gebruiken, of eentje die je voor dagelijks vervoer nodig hebt – een verzekering voor de oldtimer zal er in ieder geval moeten komen. Hoe pak je dat aan?

Een verzekering afsluiten
Een oldtimerverzekering afsluiten kun je het beste online doen. Omdat de premies voor zowel een autoverzekering als een oldtimerverzekering nogal uit elkaar lopen, is het verstandig om allereerst de prijzen naast elkaar neer te leggen; een oldtimerverzekering vergelijken geeft je direct meer inzicht over de mogelijkheden.
Daarnaast is het online afsluiten goedkoper omdat er vaak lagere kosten worden gehanteerd. Het is dus slim om het vanuit een kostenoogpunt zo te doen.

Prijs/kwaliteit: hoeveel ga je rijden?
Daarnaast is het goed om te bedenken hoeveel je de auto gaat rijden. Als jouw oldtimer bedoelt is voor een mooie zondag, maar de rest van de maand in de garage blijft staan – dan zal een simpele verzekering met een WA dekking voldoende zijn. Ga je hem dagelijks rijden? Dan zal een duurdere allrisk dekking wellicht de oplossing zijn, omdat je dan ook bent verzekerd tegen schade aan je oldtimer zelf.

Verplichte verzekering?
Een oldtimerverzekering afsluiten doe je omdat het een verplichte verzekering is. net als bij een ‘normale’ auto moet een oldtimer verzekerd zijn als deze de weg op gaat. Doe je dit niet loop je een enorm risico, bijvoorbeeld wanneer je schade maakt aan een andere auto – of nog erger, als je in een ongeluk betrokken raakt waar personen gewond raken. Ga je binnenkort een oldtimer kopen of heb je dat net gedaan, sluit dan ook direct een oldtimerverzekering af!