Een stappenplan voor verzekeringen vergelijken

Wie een nieuwe verzekering af moet sluiten, doet er goed aan om niet direct de eerste verzekering af te sluiten die hij of zij tegenkomt. Moet u bijvoorbeeld een nieuwe verzekering afsluiten voor uw auto en sluit u de eerste verzekering af die u online tegenkomt, dan is de kans groot dat u een verzekering afsluit die niet helemaal bij u en uw auto past of voor een verzekering kiest die eigenlijk veel te duur is. Wilt u dit voorkomen? Dan is verzekeringen vergelijken een slimme manier. Lees in dit artikel hoe u dit eenvoudig kunt doen in vier stappen en vind de beste en goedkoopste verzekering.

Stap 1: geef aan wat voor verzekering u zoekt

Of u nu een autoverzekering af moet sluiten, een goede inboedelverzekering zoekt of juist een nieuwe zorgverzekering nodig heeft: het vergelijken van verzekeringen kan altijd. Geef eerst aan wat voor verzekering u zoekt door deze verzekering te selecteren en de juiste vergelijker bij de door u gekozen verzekering wordt direct geopend. Zoekt u een autoverzekering, dan wordt er een andere vergelijker gebruikt dan bij het vergelijken van zorgverzekeringen. Daarom is het belangrijk dat u de juiste verzekering aanklikt.

Stap 2: vul uw gegevens in

Om verzekeringen te zoeken die bij u passen, moet u uw persoonlijke gegevens invullen in de vergelijker. Denk hierbij niet aan persoonsgegevens als u naam en uw e-mailadres, maar aan gegevens als uw adres, uw geslacht en uw geboortedatum of leeftijd. Wilt u een autoverzekering afsluiten, dan moet u bijvoorbeeld ook uw kenteken invullen. Zoekt u een reisverzekering, dan moet u ook aangeven wie u met de reisverzekering eventueel mee wil verzekeren.

Stap 3: vul uw persoonlijke eisen in

Iedereen heeft andere wensen en behoeften bij het afsluiten van een verzekering. Om op zoek te gaan naar een verzekering die echt bij u past, moet u enkele eisen met betrekking tot uw verzekering invullen. Bij het afsluiten van een autoverzekering betekent dit dat u onder andere aangeeft of u een WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco zoekt en bij het afsluiten van een reisverzekering vult u onder andere in of u een kortlopende of langlopende verzekering af wil sluiten.

Stap 4: zoek de verzekering die bij u past

Op basis van uw gegevens en ingevulde eisen, gaan wij op zoek naar verzekeringen die bij u passen. U krijgt deze verzekeringen in de rechter kolom van de website te zien en door op de verzekeringen te klikken, kunt u meer informatie lezen over de verzekeringen die voor u geselecteerd zijn. Lees u goed in door de verzekeringen stuk voor stuk te openen, vergelijk de voorwaarden van de verzekeringen met elkaar en vergelijk de maandelijkse premies met elkaar om de beste en goedkoopste verzekering direct online af te sluiten.