Gemengde levensverzekering vergelijken


Een levensverzekering of overlijdensrisicoverzekering is een stok achter de deur. Het dekt het risico van overlijden af op financieel gebied, bijvoorbeeld bij het afsluiten van een lening – zodat deze altijd afbetaald kan worden en de partner een vangnet heeft. Deze levensverzekering is er ook in gemengde variant, hoe werkt dat precies?

Wat is een gemengde levensverzekering?

Een gemengde levensverzekering is een levensverzekering die voor beide partners wordt afgesloten in een polis, en daarmee het risico voor beide partners afdekt. Dat betekent dat wanneer een va de twee komt te overlijden, de ander niet met een financieel probleem blijft zitten. Zo’n gemengde levensverzekering wordt in veel gevallen verplicht gesteld als voorwaarde voor een (grote) lening.

Levensverzekering voor hypotheek

Dat is bijvoorbeeld het geval bij een hypotheek. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt een financieel risico aangegaan met een partner, en dat risico is er wanneer iemand komt te overlijden. Een gemengde levensverzekering zorgt ervoor dat de partner die de hypotheek alleen moet gaan dragen, dit ook kan blijven doen. Dat is ook de reden dat veel banken een gemengde levensverzekering als voorwaarde stellen bij het afsluiten van een hypotheek.

Een gemengde levensverzekering vergelijken

De premie van een gemengde levensverzekering kan nogal verschillen. Dat heeft ook te maken met de voorwaarden van zo’n polis. Soms is de goedkoopste gemengde levensverzekering de beste optie, maar soms is het goed om de voorwaarden daarvan nader te bekijken. Op onze website kun je gemakkelijk een gemengde levensverzekering vergelijken om de beste optie te vinden!

Direct een levensverzekering vergelijken? >


 

Ook interessant: