Goedkoopste zorgverzekering

Als het om je gezondheid gaat, is niks te gek. Immers je natuurlijk zolang mogelijk van het leven genieten op een gezonde manier. Toch is het grote nadeel van de beste zorg dat het erg duur is. Dit is uiteraard gemakkelijk op te lossen met een zorgverzekering. Maar de vraag voor welke je moet kiezen is des te lastiger. Toch moet je een zorgverzekering hebben, omdat het door de wet verplicht is.

pharmacy-sign-1439178-mHoe pak je nou zoiets aan. Allereerst is natuurlijk slim jezelf af te vragen wat je allemaal nodig hebt. Als je jong bent heb je hoogst waarschijnlijk geen pakket nodig, waarmee kunstgebitten of rollators worden vergoed. Ook is natuurlijk zo dat als je als vrouw al wat ouder bent en wellicht al een paar kinderen hebt gehad ook niet erg raadzaam om allerlei verloskundige zaken op te laten in het pakket. Je moet dus kijken wat bij je leeftijd en je situatie past.

Als je dat eenmaal hebt gedaan, moet je gaan kijken of je het premiebedrag dat is vastgesteld door een verzekering van jou keuze ongeveer is wat je wilt uitgeven. Zoniet, dan heb je twee opties. De eerste is vrij simpel en alle zaken die bij naderinzien toch niet echt nodig zijn te schrappen en daardoor de premie omlaag te brengen. Een anderen optie is om een andere verzekeraar te zoeken. Op zich is het zoeken niet erg lastig met het internet en dergelijk en vergelijkingsites.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering?

Screen Shot 2014-05-01 at 12.03.18 PM

Het aller lastigste is  dat bijna alle pakketten per verzekeraar verschillen. Je hebt bij de ene een pakket dat allerlei zaken aanbied, die je graag in je eigen pakket zou willen zien, maar er zijn ongetwijfeld ook een aantal die niet je goedkeuring krijgen. Dat vereist dus enige speurwerk en het kost ook enige tijd, maar dan heb je wel het pakket dat je wilt hebben voor laagste prijs.

Ben je hier niet zo goed in? Geen nood je kunt namelijk ook op zoek gaan naar een verzekeraar, die pakketten op maat aan biedt. Je kunt daar helemaal zelf bepalen hoe je je pakket indeelt en wat je er bijvoorbeeld niet in zou willen hebben. Wel is de keerzijde hiervan dat je soms wel wat duurder uit bent. Dit komt omdat alle onderdelen een losse prijs hebben en niet een prijs van een doorgaans lagere prijs wat je vaak ziet bij een pakket.

Dus hoe kan je aan de goedkoopste mogelijk zorgverzekeraar komen? Door heel veel te zoeken. Je moet allereerst dus alles op een rijtje zetten, wat je in je zorgpakket terug zou willen zien. Vervolgens is het zaak goed onderzoek te doen naar alle mogelijkheden. En dat betekent al snel dat je een middagje lekker moet gaan speuren op internet. Het kost wellicht enige tijd, maar kan je wel een flinke duit schelen. Dus als je het niet erg vind je zelf erg veel geld te besparen, stop hier dan even wat extra tijd en aandacht in.