Is een oldtimerverzekering verplicht als de auto stilstaat?

Een oldtimer is een prachtige hobby. Maar ook eentje die behoorlijk kostbaar kan zijn. En wanneer je kunt besparen op bepaalde zaken, moet je dat ook niet achterwege laten. Zo is de oldtimerverzekering een van die zaken waarop je kunt besparen; want is deze eigenlijk verplicht als de oldtimer stilstaat? Hieronder kun je het antwoord vinden.

Als de auto simpelweg stilstaat, dus op straat of in je garage, dan is een oldtimerverzekering inderdaad verplicht. Net als bij een auto of een brommerverzekering is het verplicht om een ‘actief’ voertuig te verzekeren. Maar gelukkig is er een uitweg!

Laten schorsen
Er is namelijk wel een optie om de oldtimer te laten schorsen. In de praktijk betekent dat eigenlijk dat je tegen de verzekeraar en het RDW zegt dat de oldtimer stilstaat en (tijdelijk) niet de weg op gaat. Je schorst daarmee het kenteken, en mag dus ook niet meer rijden. Maar veel oldtimer-bezitters gebruiken hun geliefde wagen toch niet in de herfst en winter, om hem in zo een goed mogelijke staat te houden. Door de auto te schorsen hoef je ook niet langer de oldtimerverzekering te betalen. Wel van tevoren even checken of dit ook bij jouw verzekeraar geldt!

Prijzen van oldtimerverzekering
De prijzen van een verzekering voor een oldtimer lopen nogal uiteen, net als bij alle andere verzekeringen. Een oldtimerverzekering vergelijken kan dan ook erg nuttig zijn, en bovenal de nodige kosten besparen. Zo blijft het hebben van een oldtimer leuk!