Levensverzekering


Het leven is mooi en je hebt er maar een gekregen. Vaak heb je een man of een vrouw ontmoet en wellicht wel een gezinnetje gekregen. Jij bent dan kostwinnaar of misschien je partner wel en dat gaat verder helemaal prima. Stel dat er iets gebeurt, dan heb je de zekerheid dat een levensverzekering zorgt dat jouw gezin niet financieel in de problemen komt. Een levensverzekering vergelijken doe je gemakkelijk hieronder.

Levensverzekering vergelijken:

handdrowArrow

reaal_logo Reaalvanaf €4,00 per maand

 

logo_NATNED_klein Nationale Nederlandenvanaf €6,45 per maand

 

263664_427895377265070_862419374_nBNP Paribas Cardifvanaf €7,68 per maand

 

(Bij een levensverzekering vergelijken is het verstandig om ook zaken als dekkingen etc te bekijken  – deze kunnen per aanbieder verschillen)

butterfly-1442063-mHet kan natuurlijk altijd gebeuren dat er een ongeluk gebeurt dat je ziek wordt of op een andere manier vroegtijdig komt te overlijden. Los van het verdriet en alle ellende die het met zich mee brengt, is het ook een financiële klap voor het hele gezin. Er wordt namelijk minder geld in het laatje gebracht, maar de kosten voor het huis, de auto en andere zaken gaan gewoon door.

Levensverzekering: sluit risico’s uit

Om dit probleem om te vangen kun je een levensverzekering vergelijken en direct afsluiten. Het is namelijk erg fijn om te weten dat mocht er iets gebeuren de zaakjes wel goed geregeld zijn. Je kan je vast wel voorstellen wat een plotseling overlijden anders voor gevolgen kan hebben. Het huis moet verkocht worden, de kinderen kunnen niet meer meedoen met activiteiten als sport, uitgaan en ga zomaar door. Ook zal een vakantie er niet meer in zitten. Daarom is het een levensverzekering eigenlijk ook wel een plicht tegenover het gezin, omdat het anders een hele grote extra last veroorzaakt.

Goedkope levensverzekering

Wat zijn de opties? Er zijn verschillende opties voor een levensverzekering. De levensverzekering vergelijken geeft direct de goedkoopste opties. Een verzekeraar kan er een bedrag uitkeren dat is gebaseerd op het nettosalaris voor de periode van het overlijden tot aan het pensioen. Dit bedrag wordt dan eenmalig uitgekeerd en dient dan als compensatie. Deze uitkering van de levensverzekering kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de hypotheek af te lossen. Ook kun je voor een vast bedrag kiezen. Je kunt dan met de verzekering afspreken dat bij het overlijden een bedrag wordt uitgekeerd aan de nabestaanden. Maar je kunt je natuurlijk ook wel voorstellen dat wanneer het uitkeringsbedrag groeit, de premie van de levensverzekering ook omhoog gaat; een goedkope levensverzekering zal minder uitkeren.

Al met al zal nu wel duidelijk zijn waar een levensverzekering voor dient. Het is niet echt een verzekering waar je veel aan hebt wanneer je nog leeft, maar het is wel een belangrijke en zinvolle verzekering voor je familie en het laat zien dat je in ieder geval toch voor ze wil zorgen zelfs al ben je er niet meer. Wat is nou een grote daad van liefde dan dat?

Levensverzekering vergelijken geeft rust

Daarbij heeft het ook een hele duidelijk functie: zorgen dat het gezin niet financieel in de problemen komt door een overlijden. Verder is natuurlijk ook een prettige gevoel dat je je zaakjes op orde hebt en dat je gezin niet afhankelijk maakt van anderen en instanties door een overlijden. Ook is het natuurlijk zo dat als je niet zelf maar je partner komt te overlijden en hij of zij heeft ook een levensverzekering je er ook veel baat bij zou hebben als er een verzekering is afgesloten.

Ook interessant:

Info
Datum
Onderwerp
Levensverzekering vergelijken
Beoordeling
51star1star1star1star1star