Meer dan 10% vakantiegangers zonder reisverzekering

Uit een recent onderzoek van ContinuVakantieOnderzoek (CVO) blijkt dat maar liefst 12% van de vakanties die vanuit Nederland worden geboekt, zonder reisverzekering worden gedaan. Deze vakantiegangers gaan onverzekerd naar het buitenland met de instelling dat ‘er toch niets zal gebeuren’. Een groot risico, zo blijkt. Want als er onverhoopt wel iets gebeurt kom je voor erg hoge kosten te staan.

Kosten buitenland
Er worden in Nederland ieder jaar zo’n 17 miljoen vakanties afgesloten. En het blijkt dus dat een flink deel daarvan wordt ondernomen zonder enige vorm van reisverzekering. Een enorm risico; de kosten voor een huisarts of ziekehuisbehandeling in het buitenland liggen vaak veel hoger dan dat we in Nederland gewend zijn.

”In Turkije en Thailand kunnen medische tarieven tot wel vijf keer hoger liggen dan in Nederland, in Spanje tot drie keer hoger en in de Verenigde Staten tot zelfs wel tien keer hoger’’, zo geeft een woordvoerder van CVO aan. Ook tijdens het WK in Brazilie waarschuwde deze organisatie al: ”Alleen al een consult bij een huisarts in Brazilië kost vaak honderden euro’s meer dan een consult bij je eigen huisarts en in het ziekenhuis gaat het om duizenden euro’s”.

Reisverzekering afsluiten
Maar wat zijn dan de opties? Allereerst kun je bij iedere reis die je boekt een reisverzekering afsluiten. Maar zo’n reisverzekering via een reisbureau voldoet meestal niet; deze heeft een hoge premie en een lage dekking, omdat deze erg flexibel en kortdurend is. Een andere optie is een doorlopende reisverzekering, die je zowel voor Europa als ook met werelddekking kunt afsluiten. Ook hierbij is het goed om de dekking te bekijken, maar deze is normaal gesproken een stuk hoger, net als de verschillende uitbetalingen. Een reisverzekering vergelijken op onze site kan veel inzicht geven, en zorgt ervoor dat je gerust op vakantie kunt gaan – zonder eventuele verrassingen!