Meer fraude met zorgverzekering opgespoord

Zorgverzekeraars hebben afgelopen jaar voor in totaal een miljoen euro aan fraude opgespoord, en dit bedrag dan ook niet uitbetaald – of weer teruggehaald bij mensen die bij de fraude betrokken waren. Dat is goed nieuws voor iedereen die maandelijks netjes zijn premie voor de zorgverzekering betaald en op een juiste manier de facturen indient.

Naar aanleiding van eerdere cijfers over fraude werden verzekeraars aangespoord om in de declaraties van haar klanten te duiken en verkeerd ingediende facturen op te sporen. Het blijkt dat deze extra aandacht zijn uitwerking heeft gehad en dat er een flink bedrag aan fraude is gevonden.

Premie zorgverzekeringen
Fraude heeft een directe invloed op de premie van uw zorgverzekeringen. Doordat verzekeraars meer moeten uitbetalen, gaan verzekerden het jaar erop meer premie betalen – met het voorkomen van fraude kan dus ook het stijgen van de zorgverzekering premie in toom worden gehouden. Goed nieuws! We zullen gaan zien of dit al een positieve invloed heeft op de premie voor de zorgverzekering in 2015.

Info
Titel
Meer fraude met zorgverzekering opgespoord
Geschreven door