Motorverzekering afsluiten: waar moet ik op letten?

Een nieuwe motor in de schuur staan? Gefeliciteerd! Maar denk er wel aan dat hij verzekerd moet zijn voordat u de weg op gaat. En bij het afsluiten van een motorverzekering komen nogal wat dingen kijken – zeker als u de garantie wilt hebben dat u de goedkoopste verzekering kiest. We zetten een aantal dingen op een rijtje die slim zijn om op te letten bij een motorverzekering afsluiten.

Maandelijkse kosten

De premie, natuurlijk. De maandelijkse (of kwartaal, aan u de keuze) kosten van de motorverzekering zijn de basis van de vergelijking. Gebruik daarvoor een onafhankelijk overzicht, zodat u weet dat u de beste opties krijgt voorgeschoteld. Het begint dus bij een motorverzekering vergelijken.

Eigen risico

Bij iedere motorverzekering hoort een eigen risico. Maar hoe hoog deze is, dat kan nog weleens verschillen. Kijk dus goed in de polisvoorwaarden om te ontdekken hoe hoog het eigen risico is, en welke extra voorwaarden hier eventueel aan kleven.

Opzegtermijn

Mocht u de motor in de toekomst willen verkopen of inruilen, dan is het fijn als de motorverzekering net zo flexibel is als u dat bent. De opzegtermijn van verzekeringen verschilt nogal: soms is dat een dag, maar soms ook een of zelfs meerdere maanden. Checken dus!

Pechhulp

Het is fijn om te weten dat er goede service beschikbaar is in het geval van pech, of bij een ongeval. Als er zoiets gebeurt, is het laatste dat u wil een onbereikbare verzekeraar. Lees u dus in over de service van een bepaalde motorverzekering – en of dat voldoet aan uw eigen wensen.

Door op bovenstaande zaken te letten weet u zeker dat een motorverzekering afsluiten verloopt zoals u dat graag zou willen, en dat u later niet voor verrassingen komt te staan. Succes!