Motorverzekering


Motorrijden wordt in Nederland steeds populairder. Veel mensen schaffen een motor aan nadat ze een motorrijbewijs hebben gehaald en gaan lekker toeren op hun vrije middag. Vaak hoor je dat motorrijders het ultieme gevoel van vrijheid krijgen op de motor. De keerzijde van dit gelukzalige gevoel is het grotere risico op de motor. Op zich niet zo gek natuurlijk; je bent kwetsbaarder dan een auto of vrachtwagen. Daarom is het belangrijk om voor jezelf en je motor een goede motorverzekering af te sluiten.

Motorverzekering vergelijken:

sc2vault-manual-hand-drawn-arrow-down (1)Om tot een goede vergelijking te komen, hebben we als voorbeeld een Honda CB600 uit 2003 genomen, voor iemand met 5 schadevrije jaren. Die vergelijking kun je hieronder bekijken!

 

inshared_iconInshared€3,28 per maand

 

Verzekeruzelf – €3,62 per maand

 

KNMV Motorverzekering – €4,21 per maand

 

Meeus – €4,27 per maand

 

Unive_Logo_websiteUnive€4,54 per maand

 

centraal_beheer_achmea2 Centraal Beheer Achmea€5,68 per maand

 

(Bij een motorverzekering vergelijken is het verstandig om ook zaken als dekking, eigen risico etc te bekijken  – deze kunnen per aanbieder verschillen)

motorcycle-stunter-tyre-burnout-1301096-mEen motorverzekering vergelijken is de manier om de juiste verzekering te vinden. Mocht je ooit in een ongeluk verwikkeld raken is het belangrijk dat je verzekerd bent. Daarnaast zal in zo’n geval ook je motor de nodige schade oplopen. Om er dan niet financieel op achteruit te gaan is een goede motorverzekering noodzakelijk.

Motorverzekering – waarom?

Je zal, ondanks dat een motor vaak goedkoper is dan een auto, toch voor hoge kosten komen te staan om je motor weer helemaal te herstellen in het geval van schade. Er kan sprake zijn van lakschade, verbogen onderdelen, of zelfs afgebroken onderdelen. Als je dit dan allemaal bij elkaar op telt kan het bedrag snel oplopen. Je eigen schade wordt enkel gedekt als je een all-risk verzekering hebt; met een motorverzekering vergelijken kun je een dekking vinden die aan jouw eisen voldoet.

Motorverzekering en het hertellen van schade

Daarbij komt dat je ook nog de verantwoordelijkheid, mits jijzelf de fout hebt gemaakt, om de schade van de ander te vergoeden. Ondanks dat dit nog wel mee kan vallen qua schade in verhouding tot jouw motor, zal ook dit zeker niet goedkoop zijn. Dit zal in ieder geval gedekt worden door je verzekering, het maakt daarbij niet uit of je een WA motorverzekering hebt of een allrisk motorverzekering

Verder kan je motor ook nog beschadigd worden als je hem ergens hebt geparkeerd. Het is een kwetsbaar object en veel mensen zullen geen briefje achterlaten om de schade alsnog te betalen. Daardoor zal jezelf voor kosten moeten opdraaien. Tenzij je natuurlijk verzekerd bent. Uiteraard krijg je dan wel te maken met het eigen risico – ook op dat vlak is een motorverzekering vergelijken verstandig. Maar het geeft in ieder geval een stukje rust als je weet dat dit soort schade wordt vergoed door de motorverzekering.

Een motorverzekering is noodzakelijk

Al met al zal een goede motorverzekering je een heleboel geld en zorgen schelen. Doordat je als motorrijder zo kwetsbaar bent is het natuurlijk zaak om jezelf goed te beschermen, maar een ongeluk zit in een klein hoek en daarom is een degelijke verzekering ook aan te raden. Verder is een schadeverzekering ook geen overbodig luxe, omdat er bijvoorbeeld ook mensen zijn die het niet kunnen laten toch even aan een geparkeerde motor te moeten zitten, met soms een ongelukje tot gevolg.  Als je een motor hebt en je wilt lekker gaan rijden zonder dat je ooit voor vervelende problemen komt te staan, verzeker je dan goed en zorg dat je zaakjes in orde hebt. Dat komt het rijplezier zeker ten goede. Jouw motorverzekering vergelijken doe je gemakkelijk & snel op onze website!

Laatste nieuws over motorverzekeringen:

Info
Datum
Onderwerp
Motorverzekering
Beoordeling
51star1star1star1star1star