Oldtimer de helft van het jaar verzekeren

Er zijn veel mensen in Nederland die een zwak hebben voor oude auto’s, en dan ‘oud’ in de goede zin van het woord – auto’s die wel oud zijn maar vooral ook nog erg mooi. Deze zogenaamde oldtimers zijn erg in trek om als tweede auto te hebben, bijvoorbeeld voor in het weekend of tijdens de vakanties.

Voor deze auto’s zijn ook speciale verzekeringen: een oldtimerverzekering. Deze verzekering richt zich specifiek op dit soort auto’s en kan daardoor bepaalde voordelen brengen – in veel gevallen zal deze verzekering ook goedkoper zijn dan een normale autoverzekering, omdat de verzekeraar ook weet dat er niet dagelijks in wordt gereden, en dat de kans op schade dus ook een stuk minder is. Daarnaast is de eigenaar over het algemeen enorm zuinig op de oldtimer, wat ook weer terug is te zien in de premie van een oldtimerverzekering.

Maar wanneer de oldtimer de hele winter in de garage staat, wat dan? 
Het is vaak mogelijk om de autoverzekering tijdelijk stop te zetten. Wel is het verplicht om een ‘actieve’ auto te verzekeren. Als u de oldtimerverzekering stopzet, moet u dus ook het kenteken laten schorsen door het RDW. De kosten daarvan zijn meestal een stuk lager dan de verzekering, en het kan dus lonend zijn om dit uit te zoeken; neem even contact op met uw verzekeraar!

Info
Titel
Oldtimer de helft van het jaar verzekeren
Geschreven door