Oldtimerverzekering 15 jaar


Door de aangepaste regels van de Belastingdienst zijn vanaf nu alleen auto’s die ouder zijn dan 40 jaar officieel een oldtimer. Dat betekent dat je voor een oldtimer van die leeftijd geen wegenbelasting hoeft te betalen. Dat is natuurlijk een leuk voordeel – maar jammer is wel dat een grote groep ‘oldtimers’ niet meer aan die grens voldoet, terwijl dit eigenlijk wel oldtimers zijn. Rij je bijvoorbeeld een auto van 15 jaar t/m 25 jaar oud, en rij je die enkel als hobby, kun je deze toch als oldtimer wegzetten. Hoe doe je dat?

Oldtimers van 15 jaar oud?

Een oldtimer is dus pas een echte oldtimer wanneer deze 40 jaar oud is. Andere oudere auto’s vallen hier buiten, maar zelf kun je toch zorgen dat het als oldtimer gezien wordt. De wegenbelasting kom je niet onderuit, maar dat is niet de grootste kostenpost. Een oldtimerverzekering voor auto’s van 15 jaar oud, dat is wel mogelijk! En dat is wel een flinke kostenbesparing, omdat je deze oldtimerverzekering afsluit voor een auto waar je alleen als hobby in rijdt, en dus geen groot risico mee loopt op ongelukken.

Toch een oldtimerverzekering

Oldtimerverzekering 15 jaar oude auto? Zeker! Er zijn verzekeraars die zien dat dit soort auto’s eigenlijk als oldtimer worden gebruikt, en dus ook een oldtimerverzekering verdienen. De kosten hiervan liggen aanmerkelijk lager – voorwaarde is dus wel dat je een bepaald maximaal aantal kilometers per jaar rijdt.

Laatste nieuws over auto- en oldtimerverzekeringen:
Meer informatie over oldtimerverzekeringen: