Ondernemer met oldtimer? Regel dit voor 1 januari 2016

Het rijden van een oldtimer is voor veel mensen meer dan een hobby. Ook veel ondernemers maken gebruik van oldtimers om op een goedkope manier te rijden – maar door de aangepaste wetgeving zal dat komend jaar kunnen gaan veranderen. Het zal niet langer zo zijn dat alle oldtimers zijn vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting: dat geldt enkel nog voor auto’s van 40 jaar oud en ouder.

Voor een deel van de oldtimers is er een overgangsregeling, zodat de belasting niet ineens wordt geheven maar stapsgewijs zal oplopen. Als ondernemer hieraan deelnemen? Dan moet het voor 1 januari 2016 geregeld zijn.

De overgangsregeling is in 2016 van toepassing op auto’s die op 1 januari 1976 of later in gebruik zijn genomen en vóór 1 januari 1988. Oldtimers die volgend jaar minder dan 27 jaar oud zijn, vallen dus buiten de regeling.

Door de aangepaste regels wordt het duurder om een oldtimer te rijden. Het is dus goed om eens kritisch te kijken naar de kosten die gemaakt worden, zoals de verzekering en het onderhoud. Een oldtimerverzekering vergelijken is bijvoorbeeld een slimme eerste stap om kosten te kunnen besparen.

Heeft u ook een oldtimer? Deel uw tips met mede-rijders in de reacties hieronder!