Premie levensverzekering vergelijken


Een levensverzekering (of overlijdensrisicoverzekering) is een stok achter de deur. De verzekering dekt het risico bij overlijden af, om zeker te weten dat bijvoorbeeld de lasten van een hypotheek gedragen kunnen worden na het overlijden van de schuldhebbende. Een premie van de levensverzekering vergelijken zorgt voor een flinke kostenbesparing.

Een levensverzekering vergelijken laat direct zien dat er nogal een verschil zit tussen de premies van de verschillende verzekeraars. Door die verzekeraars naast elkaar te leggen kun je voor jezelf een keuze maken voor de goedkoopste en beste optie qua dekking en voorwaarden.

Premie levensverzekering vergelijken: voor hypotheek

Bij het afsluiten van een hypotheek is het vaak zo dat banken als voorwaarde stellen dat er een levensverzekering wordt afgesloten. De premie van de levensverzekering is dan een belangrijk onderdeel; wat gaat de levensverzekering mij per maand kosten?
Door goed te vergelijken kun je een keuze maken voor een passende verzekering om het overlijdensrisico af te dekken, zodat er geen problemen meer zijn bij het afsluiten van een hypotheek.

Premie levensverzekering vergelijken: kosten besparen

Het vergelijken van de premie levensverzekering kan flink kosten besparen. Als we kijken naar de premies van de verschillende verzekeraars zit er al snel een verschil van enkele euro’s per maand tussen de verschillende polissen. Dat bespaart per jaar al flink, en helemaal over de looptijd van een hypotheek, wat al snel op 30 jaar uitkomt.

Premie levensverzekering vergelijken: gemengd?

Naast een ‘normale’ levensverzekering is er ook een gemengde levensverzekering. Deze sluit je niet alleen af, maar samen met je partner. Door deze dubbele verzekering zal de premie per persoon lager uitvallen. Bij het vergelijken van de premie van een levensverzekering is het dus ook verstandig om deze optie eens te bekijken!


 

Ook interessant: