Rechtsbijstandverzekering vergelijken? Let op de buitenlandse dekking!

Wanneer je een rechtsbijstandverzekering gaat afsluiten is het altijd goed om de voorwaarden te bekijken. Natuurlijk gaat dat op voor iedere verzekering, maar voor sommigen is dat van groot belang, zoals een reisverzekering, zorgverzekering en dus ook een rechtsbijstandverzekering.

Zoals je kunt zien op de pagina waar wij de rechtsbijstandverzekering vergelijken, zitten er behoorlijke verschillen in de premies die je betaalt bij de verschillende verzekeraars. Ook dat is niets nieuws onder de zon; bij vrijwel iedere verzekering die je kunt afsluiten zijn de prijzen uiteenlopend – maar in dit geval wordt dat met name veroorzaakt door het verschil in dekking. Zo zijn er verschillende soorten dekking, die je moet afwegen tegen een lagere of hogere prijs – zo kun je de rechtsbijstandverzekering vinden die het beste bij jou past.

Rechtsbijstandverzekering in het buitenland
Een van de zaken die bij de dekking van een rechtsbijstandverzekering naar voren komt is de mate van verzekering in het buitenland. Bij problemen in een ander land kan het zomaar zijn dat je niet verzekerd bent. Sommige verzekeraars bieden enkel dekking in Nederland, anderen in de Benelux, en weer andere verzekeringen gelden voor Europa of zelfs voor de hele wereld.

Uiteraard kun je op basis van jouw persoonlijke situatie een dekking kiezen die bij je past. Succes!

Info
Titel
Rechtsbijstandverzekering vergelijken? Let op de buitenlandse dekking!
Geschreven door