Scooterverzekering


Veel mensen hebben tegenwoordig een scooter. Voor naar het werk of om lekker makkelijk even de stad in te kunnen gaan. Toch kost een scooter een behoorlijke smak met geld en veel mensen kunnen ook niet zo gemakkelijk een nieuwe kopen als deze wordt gestolen. Wat doe je dan? Juist je gaat een verzekering afsluiten voor je scooter. Maar wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken.

Scooterverzekering  vergelijken:

sc2vault-manual-hand-drawn-arrow-down (1)(Om een goede vergelijking te maken, hebben we bij alle verzekeraars een verzekering voor een Piaggio Zip (2T) uit 2013 als voorbeeld genomen.)

 

Unive_Logo_website Unive – €21,27 per maand

 

inshared_iconInshared€25,10 per maand

 

Meeus – €26,41 per maand

 

Verzekeruzelf – €26,52 per maand

 

centraal_beheer_achmea2Centraal Beheer Achmea – €26,91 per maand

 

hema_logoHema – €32,51 per maand

 

(Bij een scooterverzekering vergelijken is het verstandig om ook zaken als dekking, eigen risico etc te bekijken  – deze kunnen per aanbieder verschillen)

scooters-3-585806-mOm te beginnen heb je een goed slot nodig. De verzekeringsmaatschappijen zijn ook niet op hun achterhoofd gevallen en verplichten je vaak een vier sterren slot te moeten kopen. Deze zijn doorgaans van gehard staal en zijn erg lastig snel door knippen of te snijden. Dus zullen ze eerder voor een andere scooter gaan. Maar zo’n ketting kost wel al gauw 80 euro en dat komt bovenop de kosten voor verzekering. Uiteraard is het natuurlijk ook veel handiger voor jezelf, want als je scooter niet gestolen wordt, heb je ook niet al die sores met de verzekering en nieuwe bestellen en dergelijke.

Scooterverzekering, waarom?

Sowieso is een scooterverzekering natuurlijk handig om je eigendommen enigszins te kunnen beschermen, zonder zelf voor de hoge kosten te hoeven op draaien. Maar je kunt je basispakket ook een beetje uitbreiden. Je kunt er ook voor kiezen je te verzekeren tegen beschadigingen. Je ziet namelijk tegenwoordig geregeld dat bepaalde mensen je scooter beschadigen voor de lol, maar ook een hoop mensen die het per ongeluk doen en niet het fatsoen hebben een briefje achter te laten. Om dat tegen te gaan is een scooterverzekering ook zeker een must.

Maar wat gaat je een dergelijke verzekering eigenlijk kosten? Het verschilt heel erg per scooter als je een tweedehands scooter hebt gekocht ben je voor een paar euro in de maand klaar, maar heb je de mooiste Vespa uitgezocht dan gaat het je een paar tientjes in de maand kosten. Noch niet erg veel geld in vergelijking met als het zelf zou moeten ophoesten bij een eventuele diefstal.

Scooterverzekering als stok achter de deur

Je moet dus eigenlijk een scooterverzekering nemen als je gehecht bent aan je scooter en je zo snel mogelijk een nieuwe zou willen als deze gestolen wordt. Verder is het natuurlijk financieel enorm aantrekkelijk een verzekering af te sluiten, want een verzekering bij elkaar opgeteld kost lang niet zoveel als een nieuwe scooter zou kosten en daarbij komt je hoeft het niet in een keer te betalen, maar elke maand een klein beetje. Hoe mooi wil het hebben?

Diefstal afdekken met scooterverzekering

Al met al als je lang gespaard hebt voor je scooter of je kunt het je niet veroorloven zelf een nieuwe scooter te moeten betalen als deze wordt gestolen dan kunnen we je echt aanraden om een scooterverzekering af te sluiten. Naast dat het financieel erg aantrekkelijk is, is het ook goed voor je gemoedsrust. Het geeft namelijk een heel fijn en veilig gevoel als je zeker weet dat je je zaakjes op orde hebt. Dus niet eigenwijs zijn en denken dat je scooter toch niet wordt gestolen. Dieven stelen hem toch wel of je scooter nou verzekert is of niet.

Info
Datum
Onderwerp
Scooterverzekering
Beoordeling
51star1star1star1star1star