Als student heb je meestal niet al te veel geld tot je beschikking, maar je moet wel een verzekering hebben. In dat geval is het mooi dat er studenten zorgverzekeringen zijn. Verzekeringen die speciaal afgestemd zijn op de student. We zullen er eens een aantal bij langs gaan om een goed beeld te krijgen.

Studenten zorgverzekering vergelijken

study-table-1275249-mHet is belangrijk dat je in ieder geval de basiszorgverzekering afsluit. Dat is de minimale eis van de overheid. Wil je beter verzekert zijn dat kan, maar dan moet je wel een aantal aanvullende verzekeringen afsluiten. Hier dek je dan bijvoorbeeld ook de tandarts mee en de fysio. Mocht je denken dat niet nodig te hebben dan volstaat een basiszorgverzekering natuurlijk ook.

Verre weg de goedkoopste is die van VGZ. Deze heeft echter ook het kaalste pakket, maar als je denkt dat je toch niet in de problemen gaat komen of alleen maar voor kleine dingetjes dan kan dat uitstekend. Daarnaast zijn er ook duurdere die een betere dekking hebben. Zo als bijvoorbeeld Pro Life. Als je nog meer zorgverzekeraars op een rijtje wilt zetten dan kan je eventjes verder kijken op het internet. Er zijn namelijk uitstekende zoekmachines om de studenten zorgverzekeringen te vergelijken.

De zorgverzekering gaat je toch minstens 80 euro in de maand kosten. Hoe moet je dat betalen als student. De overheid vindt het dermate belangrijk dat je goed verzekert bent dat je een zorgtoeslag kunt krijgen van maximaal 72 euro. Dit bedrag is afhankelijk van je eigen inkomen. Dus als je een relatief hoog inkomen hebt, omdat je veel werkt dan zal je minder zorgtoeslag krijgen. Op zich niet zo gek want dan je kan het ook makkelijker betalen.

Als je voor je studie naar het buitenland gaat is het belangrijk om te weten of het een stage betreft of dat je daadwerkelijk gaat studeren in het buitenland. Het verschil zit hem er namelijk in dat een stage vaak gezien wordt als werk en dus is een studentenverzekering niet toereikend. Als je wel gaat studeren in het buitenland dan is een zorgverzekering vaak wel genoeg, maar het is wel belangrijk dat het strikt studeren is niet een combinatie bijvoorbeeld anders is het te lastig voor verzekeraar om te bepalen wat je doel eigenlijk was.

Al met al zijn er een aantal zaken waar je je als student goed aan moet houden als het om een verzekering gaat. Het is niet erg lastig, maar je moet het wel eventjes weten. Verder is de studenten verzekering ook een stuk goedkoper dan een reguliere en je krijgt een zorgtoeslag, maar hoogte van de toeslag is afhankelijk van je inkomen.