Te weinig aandacht besteden aan autoverzekering kost onnodig geld

Soms is het ronduit zonde hoe we in Nederland omgaan met onze verzekeringen. We zijn met z’n allen soms wat laks als het gaat om het uitzoeken van premies, vergelijkingen en besparingen. En dat is ook niet zo vreemd – het zit soms immers knap lastig in elkaar. Maar dat is niet het geval met een autoverzekering (of oldtimerverzekering) Deze zijn behoorlijk transparant, maar toch laten veel mensen onnodig geld liggen als het aankomt op dit soort verzekeringen.

Premies vergelijken
Waar verzekeringen vergelijken soms lastig is, is dat dus niet het geval bij een autoverzekering. Deze verzekering is erg transparant; als u weet wat voor dekking er moet komen (WA of allrisk bijvoorbeeld) dan kunt zeer snel alle prijzen op een rijtje krijgen, op basis van uw merk en model auto. Direct een autoverzekering vergelijken >

Direct geld besparen
Jaarlijks laten veel Nederlanders geld liggen als het aankomt op de autoverzekering. De premie bij verschillende aanbieders kan zomaar een paar tientjes per maand schelen, afhankelijk van type auto en dekking uiteraard. Maar dat het loont om ieder jaar uw autoverzekering onder de loep te nemen, dat is wel zeker.

Ook de oldtimer!
Vergeet ook vooral de oldtimerverzekering niet! Als u een ouder type auto rijdt dat onder de noemer ‘oldtimer’ valt, dan is het verstandig om net als bij een verzekering van een ‘normale’ auto, ook de oldtimerverzekering ieder jaar even aan een vergelijking te onderwerpen. Zeker bij dit soort type auto’s is het zo dat er een kleiner aantal aanbieders is, en dat de premies nogal kunnen schommelen.