Wanneer een oldtimer wel of niet verzekeren

Een oldtimer is erg leuk om te rijden, en het moet dan ook vooral leuk blijven. Voor veel mensen is een oldtimer rijden een hobby; ze gaan er met de auto op uit tijdens een zonnige dag. Deze mensen komen uiteraard wel voor de keuze te staan voor een geschikte oldtimerverzekering. Zo’n oldtimerverzekering is dan ook verplicht, net als een ‘normale’ autoverzekering. Kun je hierop ook besparen door deze verzekering af en toe ‘uit te schakelen’?

Dat kan zeker. Maar of het de beste optie is, dat zal u voor uzelf moeten bepalen. Het is namelijk bij de verschillende verzekeringen anders geregeld; de ene is erg coulant en geeft de ruimte om een oldtimerverzekering voor onbepaalde tijd uit te zetten, terwijl de ander dit niet toestaat. Zoek dit dus even uit!

Kenteken schorsen
Wat wel nodig is wanneer u de oldtimerverzekering tijdelijk stopzet, is het schorsen van het kenteken bij het RDW. U betaalt dan ook tijdelijk geen wegenbelasting, maar aan het schorsen van het kenteken zitten wel kosten. Het is dus goed om dit voor uw merk en model oldtimer uit te zoeken, en de kosten naast elkaar neer te leggen om te zien wat het meeste bespaart.

Andere kosten besparen
Naast de wegenbelasting en het tijdelijk stopzetten van een verzekering zijn er bij een oldtimer uiteraard ook andere zaken te bedenken om geld mee te besparen. Zo is het goed om te kijken naar de kosten van benzine, en eventueel de overstap naar een gastank. Ook het onderhouden van de oldtimer zorgt voor een lager verbruik, wat resulteert in een kostenbesparing.

Verzekeringen vergelijken voor oldtimers
De grootste kostenpost van een oldtimer is vaak de verzekering. Maar ook hier valt goed op te besparen. Naast het tijdelijk stopzetten van de oldtimerverzekering kun je door middel van verzekeringen vergelijken ook een aantrekkelijke premie bemachtigen, wat nogal scheelt in de maandelijkse kosten. Op onze pagina oldtimerverzekering vergelijken kun je een actuele vergelijking vinden!