Wanneer overstappen voor zorgverzekering 2015?

Eerder deze maand werd al bekend dat meer mensen dan ooit lijken te gaan overstappen op een andere zorgverzekering in 2015. Door de vele veranderingen in de zorg en doordat steeds meer mensen te weten komen dat het overstappen zorgverzekering een flinke kostenbesparing per maand met zich meebrengt – zal dit de laatste maanden van het jaar populair zijn. De vraag die veel bij ons binnenkomt is dan ook:

Wanneer overstappen voor zorgverzekering 2015?

Het overstappen naar een andere zorgverzekering in 2015 kun je doen wanneer de premies bekend zijn. De verschillende zorgverzekeraars zullen hun premies voor 2015 bekend gaan maken in november. In deze maand zullen de nieuwe zorgverzekeringen elkaar snel opvolgen en zal zorgverzekering 2015 vergelijken dus ook mogelijk zijn.

Praktisch: hoe ziet overstappen eruit?

Voor mensen die nog niet eerder van zorgverzekering overgestapt zijn zal het wellicht klinken als een flinke operatie, maar niets is minder waar. Ieder jaar kun je jouw verzekeraar wijzigen, dat geldt dus ook voor de zorgverzekering 2015. In veel gevallen zal het zelfs zo zijn dat je nieuwe zorgverzekeraar de oude polis zal opzeggen en omzetten, zodat je hier zelf geen omkijken naar hebt. In dat geval hoef je dus enkel maar te genieten van het voordeel dat jouw zorgverzekering in 2015 zal gaan opleveren. Houd onze site in de gaten voor de laatste ontwikkelingen omtrent de premies!