Alles is duur in het ziekenhuis: de zusters, specialisten, zelfs het verbandje dat op de snee van je vinger komt. En als je geen ziektekostenverzekering hebt dan moet je het allemaal zelf betalen. Gelukkig hebben we in Nederland dit collectief geregeld, zodat iedereen is verzekert van goede zorg. Toch betekent dat nog niet dat het je niks gaat kosten als je in het ziekenhuis ligt. Je moet wel degelijk een deel betalen, maar het overgrote deel wordt bekostigt door de verzekering.

pharmacy-sign-1439178-mHoe gaat verzekering in zijn werk. Je moet eerst een goede verzekeraar zoeken. Ofwel eentje waar je goed bij voelt en waar je echt vertrouwen in hebt dat ze het beste met je voor hebben ofwel de aller goedkoopste waar je kan rekenen op goedkope zorg. Of wellicht combineer je ze toevallig. In ieder geval heb je dus een verzekeraar nodig.

 

[maxbutton id=”6″]

 

Vervolgens ga je voor jezelf bepalen wat er allemaal in dat pakket moet komen. Wil je alleen een basispakket of ook andere extra, zoals voor de tandarts of fysio? Als je dat voor jezelf hebt bepaald kan de verzekeraar de premie gaan bepalen die je elke maand moet gaan betalen. Vaak is de premie ook afhankelijk van je eigen gezondheid. Ben je erg gezond dan zal de premie gunstig uit vallen en ben je minder gezond dan zal het minder goed uitpakken. Niet zo gek ook want als je fysieke gestel achter uit gaat, heeft de verzekeraar een groter risico jouw ziektekosten te dekken.

Voor de meeste mensen zijn de ziektekosten elke maand niet of nauwelijks op te brengen. De overheid heeft daar jaren geleden een oplossing voor gevonden. Namelijk subsidie zijn er bedacht. De zorg wordt al van alle kanten door overheid bekostigd, maar dit wordt ook nog gedaan. Het moge duidelijk zijn dat de midden en lage inkomen meer subsidie krijgen dan de beter bedeelden in de maatschappij.

In Nederland mag je dus niet zonder ziektekostenverzekering de deur uit. Het is verplicht  en het is niet voor niets. Er kan je namelijk uit het niets zomaar wat overkomen en dan willen we wel natuurlijk dat er voor ons gezorgd wordt, zelfs als we het zelf niet kunnen betalen eigenlijk en daarom is deze verzekering zo belangrijk.

En vooral ook niet te vergeten. Is een basisverzekering echt een basisverzekering. Als je in het ziekenhuis komt zullen ze je heus niet aan je lot overlaten, maar heel veel kunnen ze ook niet uithalen als jezelf niet vermogend genoeg bent. Nee, het slimste is om jezelf goed te laten verzekeren ook een stukje buiten de basisverzekering te denken.

Maar hoe bepaal je dat nou voor jezelf? Als je altijd last hebt gehad van een bepaald plek op het lichaam is het slim om dit extra goed te verzekeren. En als u lange tijd heeft gerookt, is het belangrijk wellicht wat extra aandacht daar aan te besteden. Op deze manier zal je op een uitgebalanceerd en degelijk pakket uitkomen, waar je geen zorgen hoeft te maken.

 

[maxbutton id=”6″]