Zorgverzekering 2015 fors duurder voor een gezin

Met het einde van het jaar in zicht staat traditioneel het mogelijk overstappen naar een andere zorgverzekering ook weer op het programma. Ondertussen zijn vrijwel alle premies voor de zorgverzekering 2015 bekend, en het blijkt dat alle verzekeraars deze hebben verhoogd voor het nieuwe jaar. Dat betekent wanneer u een gezin heeft, de kosten per jaar snel kunnen oplopen.

Uit een snelle berekening blijkt dat een gemiddeld gezin (man, vrouw, twee kinderen) de kosten met ruim €300 toenemen voor 2015, gebaseerd op de gemiddelde premie van alle zorgverzekeringen. Een zorgverzekering vergelijken is in die situatie dus erg verstandig – zeker gezien de grote verschillen in de premies; deze lopen uiteen van zo’n €83 (budgetzorgverzekering) tot zo’n €108. Het kiezen van een juiste polis kan dus veel schelen.

Waar komt de stijging in premie zorgverzekering vandaan?
Zorgverzekeraars geven aan dat de stijging nog meevalt, omdat de kosten voor hen nog veel hoger liggen – veel verzekeraars moeten dan ook uit eigen kas aanvullen om de hogere kosten te kunnen dekken. Dit komt door de wijzigingen in de ANBZ die hoge kosten met zich meebrengt, en de stijgende kosten voor zorg in Nederland.

Zorgverzekering 2015: kiezen voor een budgetverzekering?
Dat de premies (wederom) hoger uitvallen is voor veel mensen een domper, dat is logisch. Door verzekeringen te vergelijken kun je een slimme keuze maken op basis van de prijs, zodat deze over het jaar gezien niet zo hoog zal uitvallen. Daarbij kiezen ook steeds meer mensen voor een budget zorgverzekering, maar is dat wel slim? Dat is een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden is. Wel is het goed om je goed te laten informeren over deze zorgverzekeringen; de dekkingen zijn meestal beperkt, en je kunt maar in een selectie van ziekenhuizen terecht – iets waar je niet mee bezig wilt zijn bij een spoedgeval wellicht. Lees je dus goed in voordat je kiest voor een budgetzorgverzekering!

Maar wat is nou de goedkoopste zorgverzekering 2015? Je leest het op onze zorgverzekering pagina.